AKILLI
KÖY'DE

°

%

HABER AKIŞI

Vodafone Akıllı Köy ile ilgili en güncel
gelişmeleri keşfedin.

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne Çalışmalarımızı Anlattık
23-09-2020

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne Çalışmalarımızı Anlattık

Konya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı ve Ziraat Mühendisi Mehmet Akif Avcı, Ziraat Mühendisi M.Sinan Çetinkaya ve Ziraat Mühendisi Muhammet Ekiz, Vodafone Akıllı Köy Kampüsümüzü ziyaret etti. TABİT Kurucu Ortağı Tülin Akın ve TABİT AR-GE Müdürü Orhan Kurt ile bir araya geldi. Vodafone Akıllı Köy'de kullanılan tarımsal teknolojilerle ilgili bilgi alan Avcı ve beraberindekilere, Orhan Kurt tarafından bir sunum gerçekleştirilerek tanıtım yapıldı. Avcı ve beraberindekiler daha sonra sahada incelemelerde bulundu. Orhan Kurt, ziyaretçilere tarımsal teknolojilerin uygulanmasıyla ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Kampüste iyi tarım teknikleri ve nitelikli hayvancılık faaliyetlerinin uygulandığını kaydeden Kurt, “Vodafone Akıllı Köy’de, şu anda modern meyvecilik alanı, açık tarla sebze ve yem bitkisi yetiştiriciliği, meyve ve sebze işleme deposu, soğuk hava tesisi, toplu sağım ve süt soğutma sistemlerimizde tarımsal teknolojileri uygulamaktayız.  Bu alanların yanında, izleme ve takip merkezi, su ve gübre yönetim merkezi, hayvan besleme ve yönetim merkezi, çiftçi karar destek merkezi, yenilenebilir enerji çözüm merkezi, toprak yaprak analiz laboratuvarları, deneyim atölyeleri, eğitim merkezleri, sosyal yaşam ve spor tesisleri gibi bölümlerimizle takibi yapılıyor” dedi.

“ÇİFTÇİLERİN HAYATI KOLAYLAŞTIRILIYOR”

Uygulanan sistemleri, ziyaretçilere yerinde tanıtan Kurt, “Burada tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin her noktasında kullanılan cihazlar akıllı hale getirildi ve tüm faaliyetlerde otomasyon sistemleri ve ölçümler mobil cihazlar üzerinden yönetiliyor. Nitelikli veri, tek merkezde toplanarak sulama otomasyonu, gübre yönetim otomasyonu, don otomasyonu, süt otomasyonu, arıcılık otomasyonu, pedometre, erken uyarı sistemi gibi nesneler, internet üzerinden ve cep telefonuyla yönetiliyor. Bu uygulamalar, çiftçilerimizin hayatını önemli ölçüde kolaylaştırıyor” şeklinde konuştu. Tarımsal teknolojilerin uygulanmasıyla ilgili bilgi veren Kurt, “Bu kapsamda, akıllı sulama otomasyonu ile sulama işlemlerini cep telefonu üzerinden tek tuşla istenilen gün ve saatte uzaktan yönetip takip edebiliyoruz. Arıcılık alanında GPS Takip Sistemi sayesinde kovanların takibi yapılıyor. Akıllı kapı, güvenlik sistemleri ve toplu sağım ünitesi ile hayvancılık daha kolay hale getiriliyor” diye konuştu.

“PROJE BAKANLIK TARAFINDAN DESTEKLENMELİ”

Yapılan sunum ve saha gezisinin ardından heyet adına değerlenmelerde bulunan Mehmet Akif Avcı, “Böyle bir projenin hayata geçirilmesi çiftçilerimiz için bir dönüm noktası olabilir. Burada verimi artıran, ürün kalitesini yükselten, aynı zamanda kırsal yaşamda insanlarımızın tarım ve hayvancılıkla uğraşırken teknolojileri kullanılmasıyla iş gücü ve zaman kaybını ortadan kaldıran bir sistem var. Bu çiftçimizin giderlerini de azaltıyor. Vodafone Akıllı Köy'de uygulanan tarımsal teknolojinin tüm Türkiye’de hatta dünyada yaygınlaşması gerektiğine inanıyorum. Tarım ve Orman Bakanlığı bu projeyi destekleyerek tüm Türkiye'de yaygınlaştırmalı” diye konuştu.