AKILLI
KÖY'DE

°

%

HABER AKIŞI

Vodafone Akıllı Köy ile ilgili en güncel
gelişmeleri keşfedin.

NTV haber ekibi Vodafone Akıllı Köy'de
05-10-2020

NTV haber ekibi Vodafone Akıllı Köy'de

Türkiye’nin önemli haber kanallarından biri olan NTV haber ekibi, kampüsümüzde uygulanan tarımsal teknolojilerle ilgili bir geniş kapsamlı bir çekim gerçekleştirdi. Çekimler sırasında vatandaşlar Vodafone Akıllı Köy’de uygulanan teknolojilerden memnun olduklarını dile getirdi.

AKILLI KÖY İLE İLGİLİ RÖPORTAJLAR YAPILDI

Vodafone Akıllı Köy’de uygulanan tarımsal teknolojiler, yerel ve ulusal basının ilgi odağı olmaya devam ediyor. Türkiye’nin ilk haber kanallarından olan NTV haber ekibi, Vodafone Akıllı Köy kampüsünde uygulanan tarımsal teknolojilerle ilgili çekim yapmak için kampüsümüze geldi. NTV Ege Bölge Müdürü Merih Ak ve kameraman Burak Uygun’dan oluşan haber ekibine Dünya gazetesi tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım ile İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı ve ilçede çiftçilik ve hayvancılık yapan Halil Çiftçi ve Adnan Şimşek de yer aldı.

KAYKI: UYGULAMALAR ÇİFTÇİLERİTARIMA TEŞVİK EDİYOR

Akıllı Köy ile ilgili yapılan röportajda konuşan Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı, Vodafone Akıllı Köy’ün Aydın bölgesinde kurulmasının avantajlarını yaşadıklarını dile getirdi. Çiftçilerin burada yapılan tüm uygulamalardan çok memnun olduğunu kaydeden Kaykı, “Çiftçilerimiz için tarımsal teknolojilerin kullanılması büyük rahatlık. Otomasyon sistemleri, akıllı sulama, toplu sağım, sensörler ve meteoroloji istasyonlarının yanısıra çiftçiler için bilgilendirici mesaj sistemleriyle geniş kapsamlı bur hizmet veriliyor. Tarım ile uğraşan çiftçilerimizin çoğu tarımı bırakıp şehirlere göç etti.  Bu sistemlerin kullanılması özellikle gençlerimizin ilgisini çekiyor ve tarıma teşvik ediyor. Tüm çiftçilerimizin bu sistemleri kullanabiliyor ve çok memnunlar” dedi.

“BÜYÜK BİR YÜKTEN KURTULDUK”

Toplu Sağım Sistemi ve diğer tarımsal teknolojilerle İLE ile ilgili konuşan hayvancılık yapan Halil Çiftçi, “Ben Kasaplar'da tarım ve hayvancılık yapıyorum. Toplu Sağım Sistemi kurulduktan sonra biz ve ailelerimiz çok büyük bir yükten kurtulduk. İneklerimizi getiriyoruz burada sağılıyor ve ne kadar süt alındığı cep telefonumuza mesaj olarak geliyor. Bundan çok memnunuz. Öte yandan Akıllı Köy’de uygulanan tarımsal teknolojiler, verimi artırıyor.  Gerek hayvancılık gerekse tarımla ilgili verilen eğitimlerden hepimiz yararlandık. Ürünlerimizin verimini nasıl artıracağımızı öğrendik. Akıllı Köy’ün bizim köyümüzde kurulması bizler için çok büyük bir nimet, buradaki uygulamalardan çok memnunuz” dedi.

“BU HİZMETTEN ÇOK MEMNUNUZ”

Kasaplar’da tarım ve hayvancılık yapan bir diğer vatandaş Adnan Şimşek de verdiği röportajda, “Biz hayvancılık yaptığımız için en çok bu Toplu Sağım Sistemi’nden yararlanıyoruz. Önceden hayvanlarımızı sağmak için evden çıkamıyorduk. Şehir dışında işimiz olsa acele acele eve yetişiyorduk. Ama şimdi hayvanlarımız kendileri alıştı. Ahırdan çıkardığımızda kendileri bile sağımhaneye gelip turnikeye giriyor. Kaşıma aparatına kendileri gidiyor. Bu da hayvanların stresini azaltıyor ve süt verimini artırıyor. Biz geldiğimizde burada dostlarımızla bir araya gelip sohbet ediyoruz. Biz ineklere hiç elimizi sürmeden sağım yapılıyor alıp gidiyoruz. Buradaki sağımhane görevlisi sütlerimiz tanka girene kadar tüm işlemleri yapıyor. Hem daha hijyenik hem de güvenli bir yer. Ne kadar süt sağıldığı gramı gramına bize bildiriliyor” diye konuştu. NTV ekibi çekimin ardından kampüsten ayrıldı. Yapılan çekimler NTV Ana Haber bülteninde önümüzdeki günlerde yayınlanacak.